Sportaanbod

/Sportaanbod
Sportaanbod2018-06-06T11:27:07+02:00

Honkbal en softbal zijn sporten die door iedereen kunnen worden beoefend. Honk-­ en softbalvereniging Cheetahs biedt iedereen een kans om deel te nemen aan het spel. Oud, jong, gezond of met een beperking: we hebben voor iedereen een geschikt team om in mee te trainen en mee te spelen.

Beeball is bedoeld voor de jongste jeugd (5 tot 9 jaar). Op speelse wijze maken de kinderen in kleine teams van 5 tegen 5 kennis met het spel.

Als ze er rijp voor zijn gaan ze over naar de pupillen (8 tot 12 jaar).

Via aspiranten en junioren groeien de spelers en speelsters door naar de seniorenteams, waarin ze heel lang kunnen blijven spelen.

Iedereen kent honkbal en softbal. Nu biedt de Koninklijke Nederlandse Baseball en Softball Bond (KNBSB) ook BeeBall aan. Een stoer, flitsend en leuk spel voor jongens en meisjes van 5 tot en met 12 jaar. Door kleine teams en eenvoudige spelregels worden kinderen volledig in het spel betrokken en zijn zij volop in beweging. Bij BeeBall staan teamgeest en sportiviteit voorop.

Door het spelen van BeeBall raken kinderen snel vertrouwd met het slaan, gooien en vangen. Op speelse wijze maken de kinderen zich snel eigen met de technische vaardigheden van honkbal en softbal.

BeeBall is door de eenvoud van het spel en dynamiek in het bijzonder geschikt voor de jongste jeugd, waardoor jongens en meisjes gezamenlijk met veel plezier BeeBall kunnen spelen. Juist voor (kleine) verenigingen, onderwijs en buitenschoolse opvanginstellingen is het een leuk spel.

Alle varianten van BeeBall kunnen gespeeld worden in een beperkte ruimte. Een sportveld, (gym)zaal, grasveld in het park of een buurtpleintje is al snel geschikt. Door de eenvoudige regels kan iedereen het spel begeleiden: coach, vader, moeder, opa of oma. BeeBall is een echt spel voor families. En het is veilig.

Kinderen vanaf groep 3 t/m 8 kunnen bij de Cheetahs gratis meetrainen.

Peter en Elyanne

Voor meer informatie zie www.beeball.nl

Mensen met een beperking
Ook voor mensen met een beperking is plaats bij de Cheetahs. Al jaren doen we mee aan de Sportintegratiedag in Beek op 2e Pinksterdag. Tijdens deze dag verzorgen wij clinics voor mensen met een verstandelijke beperking, blinden en slechtzienden.

In de afgelopen jaren hebben al diverse clinics plaatsgevonden voor cliënten van SGL met lichamelijke beperkingen en voor cliënten van Daelzicht met verstandelijke en lichamelijke beperkingen.
Verder worden er lessen verzorgd op speciale scholen met cluster 4 leerlingen via Special Heroes en IKS. Wij trachten sporters met een autisme in te passen in reguliere teams.

Over het algemeen kan dit goed. Ondanks dat het hier teamsporten betreft, is er zelden lichamelijk contact en als je aan slag bent is het weer een individuele prestatie de bal het veld in te slaan en een punt te scoren.

Ons doel is om bij voldoende deelname voor sporters met een verstandelijke beperking een G-team (gehandicaptenteam) in het leven te roepen.
Een aantal trainers en coaches hebben deelgenomen aan cursussen en workshops van o.a. Special Heroes en NOC-NSF met betrekking tot sport voor mensen met een autisme.

Voor meer informatie zie ook de site van de KNBSB

Enige tijd geleden hebben wij deelgenomen aan de beweegmarkt hier in Beek. Wij hebben toen Kickball als nieuwe spelvorm gepresenteerd aan de deelnemers. Wij willen dit serieus op gaan pakken en ook aanbieden voor alle belangstellenden.

Over het algemeen zijn de spelregels van Kickball ongeveer gelijk aan die van Honk- en Softbal.Ook de gespeelde tactieken zijn vaak hetzelfde als van Honk- en Softbal. Het grootste verschil is de bal. Kickball wordt met een behoorlijk grote rubberen bal gespeeld.

De bal is moeilijker te vangen en te gooien, maar het spel is veel makkelijker te spelen voor ongeoefende, dan bij honk- of softbal het geval is. Iedereen kan meteen spelen !

Voor een indruk hoe kickball gespeeld word kijk dan even naar dit filmpje.

Recreantensoftbal kan worden beoefend door iedereen die nog een beetje gezond van leden is. Of je nu twintig of zestig jaar bent, dat maakt niet uit. Gezelligheid staat voorop.

We dromen ervan om binnen onze vereniging te ‘ballen’ op basis van het Amerikaanse instuifprincipe: wie tijd heeft komt langs om gezellig mee te trainen op een doordeweekse avond. Hiervoor hebben we een poule van ongeveer 20-25 vrouwelijke en mannelijke spelers nodig. Op dit moment hebben we ongeveer 14 spelers, waarvan een vaste kern van 6-8 spelers in de winterperiode elke week in de zaal komt trainen. Zaaltrainingen zijn tot eind maart; begin april start de buitentraining en wedstrijden. De bedoeling is dat er iedere week op een vaste avond getraind gaat worden en als er voldoende spelers/speelsters komen, wordt er een onderlinge wedstrijd gespeeld. Doel is om tijdens het buitenseizoen één keer per maand een wedstrijdje tegen een ander recreantenteam uit de regio te spelen.

Recreantensoftbal is een sport die tot op hoge leeftijd kan worden beoefend. Fit blijven door te spelen is geen loze kreet. Immers, je gebruikt alle lichaamsdelen en de oog- en handcoördinatie wordt telkens weer getraind. Korte stukjes hardlopen, ballen vangen en van de grond oppakken, gooien, ballen slaan; het zijn allemaal technieken die ervoor zorgen dat je lekker mobiel blijft.
Tijdens het trainen en spelen gaan gezelligheid en spelplezier hand in hand.
Dus ik roep jullie op om deze Cheetahs-droom in het Beekse te laten uitkomen.

error: Content is protected !!
This website uses cookies and third party services. Ok