De Beekse honk- en softbalvereniging Cheetahs heeft op het gebied van softbal in de afgelopen decennia een goede reputatie opgebouwd voor softbalsport op hoog niveau.

De Beekse vrouwen spelen al heel lang op het op 2 na, hoogste nationale niveau. Hetgeen bijzonder is voor een vereniging uit het zuiden van het land. Aangezien de beste honk- en softbalclubs voor het merendeel in het westen van het land zijn gevestigd. Waar de Beekse formatie dus met regelmaat haar uitwedstrijden speelt.

Dit hoge spelniveau heeft voor de vereniging  een bijzonder bijkomend voordeel: Talentvolle speelsters uit de wijde omgeving, willen graag uitkomen voor het Beekse team: zo spelen 3 Duitse speelsters uit de regio Köln ook in Beek. Een van hen, Steffi Teismann, kwam bijvoorbeeld met enige regelmaat uit voor de Duitse nationale selecties. Recent speelde Sophia Taleski, speelster van het Macedonische nationale vrouwen softbalteam nog voor de Beekse formatie. Zij is recent overgestapt naar het Utrechtse UVV, dat uitkomt in de Silver League, het op 1 na hoogste nationale niveau.

Komend seizoen versterkt zich het 1e vrouwenteam uit Beek zich met de nieuwe talentvolle pitcher Liesbeth Affourtit, afkomstig van het Amsterdamse Quick. Affourtit gaat de Beekse pitchersgroep versterken, die verder nog bestaat uit o.a. Luciënne Smeets en routinier Marijke van Kempen. Van Kempen speelt al decennia lang softbal en is één van de meest succesvolste pitchers uit Zuid-Nederland. Zij is een van de weinige speelsters, die liefst 8 verschillende worpen (ofwel pitches) beheerst. Van Kempen, die zelfs clinics heeft gevolgd bij international Eva Voortman. Voortman behoort momenteel bij de beste pitchers van Nederland en speelt dus ook voor het Nederlands team, dat nipt deelname aan de Olympische Spelen in Tokyo in 2021 heeft misgelopen. Marijke van Kempen is sedert een aantal jaren ook nauw betrokken bij de opleiding van de aankomende talentvolle jeugdige pitchers van de Beekse vereniging.

Cheetahs, dat als een van de weinige zuidelijke verenigingen met meerdere senioren softbalteams uitkomt in de competities, ziet ook een gestage toestroom van jonge meisjes uit de regio, die graag willen softballen. De Beekse vereniging is in de gelukkige omstandigheid om te beschikken over ervaren en kundig technisch kader, dat voor prima opleidingsmogelijkheden zorgt.

Talentvolle Beekse jeugdspeelsters stromen komend seizoen ook door naar de hoofdmacht, waar ze de strijd mogen aanbinden met Smeets, Van Kempen, en Affourtit en co. voor een plek in de hoofdmacht. Terug van zwangerschapsverlof is de Japanse catcher van het team, Nora Nakahira, ook woonachtig in het Duitse Köln, die volgend seizoen ook weer deel uitmaakt van de Beekse wedstrijdselectie. De selectie van de Beekse hoofdmacht voor het komend seizoen bestaat dan uit ervaren speelsters met internationale allure, aangevuld met eigen jeugdig talent.

Voor meer informatie:   www.hsvcheetahs.nl