Cheetahs uit Beek op de 4e plaats en Condors uit Sittard op de 10e plaats.

In de afgelopen maanden is er door de DSBSL (Dutch Senior Baseball & Softball League) in samenwerking met o.a. de nationale bond KNBSB, SSK Europe, de website 9innings.nl, Playball Europe en Fastball Magazine een verkiezing opgezet om het mooiste shirt van Nederland te vinden.

Vanaf augustus hebben zowel (oud) spelers als clubs de mogelijkheid gehad om hun eigen favoriete shirt te nomineren. Dit heeft geresulteerd in een schitterend totaal aantal van 58 shirts variërend van zeer oud – tot zó nieuw, dat deze door corona nog niet eens gedragen waren.

Na de nominatieronde kreeg het publiek de mogelijkheid om te stemmen. Dit overtrof werkelijk alle verwachtingen waarbij uiteindelijk de top 10 overbleef. Een deskundige jury met Tony Cohen (oud speler, International en fashion-icoon), Ronald Bouwman (criticaster & baseball-blogger van het eerste uur), Karel Crouwel (oud speler, International en oprichter Playball Europe), het bestuur van de KNBSB en Laurens-Jan Derijks (Oprichter DSBSL) heeft uiteindelijk een winnaar uitgekozen waarbij de stem van het publiek uiteraard ook meetelde.

Op de eerste plaats eindigde het jubileumshirt van de Flying Petrels uit het Noord-Hollandse Purmerend. Op onderstaande foto, het winnende shirt in de jaargang 2020:

 

En hoe verging het de Limburgse verenigingen bij nationale verkiezing? Nou, niet bepaald onfortuinlijk. Het mooie blauwe shirt van de Condors uit Sittard, eindigde op de 10e plaats.

Het shirt van de Condors uit Sittard

 

Het maroon / gele shirt van de Cheetahs uit Beek deed het nog een beetje beter, en eindigde zelfs op de 4e plaats in de eindrangschikking.

 Het shirt van de Cheetahs uit Beek

Stuwende kracht achter de deelname van de Beekse inzending, softbalster Luciënne Smeets: “Onze vereniging was al heel verheugd over het bereiken van de finale ronde, bij de 10 mooiste shirts van Nederland. Dat we hier uiteindelijk op de 4e plaats eindigden, hadden we niet durven dromen. We zijn natuurlijk heel trots op deze eindrangschikking.
In 2022 bestaat onze vereniging liefst 50 jaar. We willen dat uiteraard op gepaste wijze vieren. En wellicht wel met een heel speciaal jubileumshirt?
En dan hopen we nog hogere ogen te gooien in deze verkiezing. Tot slot willen we onze buurvereniging Condors uit Sittard ook nog van harte feliciteren met hun mooie shirt en hun mooie resultaat”.

De Beekse vereniging is volop in beweging en ontwikkelt zich voorspoedig. Maar hoe kan dat ook anders met een Beekse burgemeester, die ook helemaal dol is op deze mooie sport?

 

Voor nadere info:         www.hsvcheetahs.nl