En start met de voorbereidingen voor het seizoen 2021.

De Beekse honk- en softbalvereniging De Cheetahs heeft afgelopen seizoen, net als vele andere sporten, de invloeden van de COVID-19 pandemie ervaren bij de uitoefening van haar sportieve activiteiten. Tóch wisten diverse teams goede resultaten te behalen.
Door de beperkingen van de pandemie startte de competitie niet, zoals gebruikelijk, aanvang april, maar pas medio juli van dit jaar. En speelden de verenigingen met hun teams langer door, zelfs tot vér in de maand oktober. De maand, waar men normaliter al klaar is met de competitiewedstrijden.
Ondanks het ongebruikelijke seizoen, lieten de Beekse teams zich toch van hun goede zijde zien. De vereniging heeft momenteel 10 actieve senioren- en jeugdteams, waarvan er 9 deelnemen aan de diverse competities in Nederland en deels in Belgisch Limburg. De Cheetahs, die in 2022 hun 50-jarig bestaan vieren, zijn hiermee een van de grootste en oudste verenigingen in het zuiden van het land. Het 1e vrouwen softbalteam speelt zelfs al jarenlang in de landelijke 1e klasse, met tegenstanders uit o.a. Hilversum, Bussum, Maassluis en Utrecht.
In de eindstanden van de competities 2020 werden liefst 3 eerste plaatsen behaald, en wel door het 1e honkbal seniorenteam, het 1e aspiranten honkbalteam en het talentvolle honkbal juniorenteam, met ook diverse vrouwelijke speelsters (op onderstaande foto:)

De vereniging mag sedert geruime tijd steeds meer nieuwe (jeugd)leden verwelkomen. Gelukkig beschikt de vereniging over groep met goed opgeleide trainers en coaches, waarvan vele met jarenlange praktische ervaring op dit vlak.
De prachtige nieuwe accommodatie in de gemeente Beek, geopend in 2018, naast de Beekse brandweerkazerne, lijkt deze magneetwerking zelfs nog te versterken.En spelen ook diverse Duitse speelsters uit de regio Köln bij de Beekse softbalteams, vanwege het hogere competitieniveau in Nederland.

Binnenkort hopen de Beekse teams te gaan starten met de indoor trainingen gedurende de wintermaanden, als voorbereiding in de aanloop naar het seizoen 2021, in diverse sportlocaties in Beek en zelfs ook in Sittard-Geleen. De start hiervan blijft natuurlijk afhankelijk van de landelijke COVID-19 situatie en dito maatregelen.

Voor meer informatie:  www.hsvcheetahs.nl